HET RESTAURANT

IN DE POLDER VAN TERHEIJDEN

Restaurant Ripasso, gelegen in de polder van Terheijden en niet ver van Breda, Oosterhout en Zevenbergen. Het restaurant is modern, maar toch landelijk ingericht.

DE NAAM RIPASSO

De naam is afkomstig van een prachtige wijn uit Italië.

De naam Ripasso roept wellicht wat vragen bij je op. De naam is afkomstig van een prachtige wijn uit Italië. De wijn wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde druiven. Van de eerste persing maken ze het prachtige, maar kostbare, Amarone. Ripasso is de naam voor het proces waarbij ze normaal gevinificeerde Valpolicella wijn langs de schillen van Amarone wordt geleidt, letterlijk dus ‘opnieuw passeren’. In die schillen bevinden zich namelijk nog wat van de stoffen die de Amarone zijn diepe geur en krachtige smaak geeft. Bovendien zijn de schillen nog niet volledig uitgegist, waardoor er een soort van refermentatie optreedt en dus wat extra alcohol aan de wijn toevoegt.

De naam Ripasso hebben wij gekozen, vanwege het karakter van de wijn. Het heeft wel de luxe, de charme en de warmte van de Amarone, maar is door de toevoeging van normaal gevinificeerde Valpolicella wijn wel wat toegankelijker. Iets dat wij met ons restaurant graag willen uitstralen. Wel met het oog op compleet en luxe uit eten, maar met de toegankelijkheid die voor iedereen is weggelegd.

ONZE KAART

creatief en culinair

Chef Yannic van den Broek en Benthe Clavan koken de lekkerste gerechten voor je. De kaart is creatief en culinair en wisselt om de 4 weken. Laat je verrassen met een menu van de chef met een variatie van 4 tot 7 gangen. Eigenaresse en sommelière Wijnanda van den Broek schenkt er voor jou de lekkerste wijnen bij, of kies iets uit de uitgebreide wijnkaart.

Tijdens de zomermaanden kan je heerlijk genieten op het tuinterras op het westen, waar je ‘s avonds tijdens het diner prima kunt toeven. In de lunchkaart vindt je de lunchmenu, maar ook enkele broodjes. Kies er ook gerust een glas Ripasso bij

Gedurende het hele jaar organiseren we ook diverse gethematiseerde diners, denk hierbij aan een wijnmakersdiner of een wildavond. Ook verwelkomen we je op wijnproeverijen, waarin we je graag een paar uur meenemen in de wondere wereld van wijn.

TOT ZIENS

Heb je vragen laat het ons gerust weten!

Ons restaurant beschikt over een eigen parkeerplaats met plaats voor ongeveer 20 auto’s. Parkeren is gratis. Verder hebben wij een invalidentoilet en is er wifi beschikbaar.

Indien je nog andere vragen hebt over ons restaurant, schroom niet om te bellen of een email te sturen. Wij staan je graag te woord.

Tot ziens in onze parel,

Yannic & Wijnanda van den Broek
Eigenaren van Restaurant Ripasso

RESERVEREN

Laat je culinair verrassen bij Ripasso in Terheijden.

Nieuwsbrief