YANNIC

SOMMELIER & CHEF

Ooit is het voor mij allemaal begonnen bij ‘Buitenlust’ en toen ik wegging zei ik al dat ik het restaurant ooit zou overnemen. Na vele jaren van ervaring opdoen bij verschillende restaurants en hotels in binnen en buitenland, begon ik drie jaar geleden bij ‘De Limonadefabriek’. Tijdens mijn sollicitatie werd gevraagd waar ik mijzelf over 5 jaar zou zien. Vastberaden zei ik dat ik dan mijn eigen restaurant zou hebben. Bij ‘ De Limonadefabriek’ heb ik gewerkt als sommelier, waarvoor ik bij de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse een opleiding heb gevolgd. Daarvoor heb ik een specialisatiejaar gedaan in drankenkennis in Antwerpen. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij ‘Chalet de la Forêt’ in Brussel.

Na mijn periode op de Rooi Pannen waar ik de opleiding Horeca ondernemermanager heb gevolgd heb ik een stage afgewerkt op Malta en daarna begon ik met werken bij ‘De Korenbeurs’ in Made. Nu maak ik samen met mijn vrouw Wijnanda van den Broek – de Bie een succes van Restaurant Ripasso.

WIJNANDA

GASTVROUW & SOMMELIER

Vastbesloten niet de horeca in te gaan, zoals velen in mijn familie, begon ik op achttien jarige leeftijd met mijn opleiding tot Grafisch Vormgever. Na 3,5 jaar behaalde ik daarvoor mijn diploma, maar helaas viel ik buiten de boot qua werk, zoals velen uit mijn klas. En dus na een paar maanden begon ik met werken voor een uitzendbureau gespecialiseerd in horeca personeel. Ik ging naar vele locaties, zag vele functies, grote partijen, kleine feestjes, en zo kwam ik uiteindelijk via hen terecht bij wijlen ‘Restaurant de Molen’ in Kaatsheuvel. Ik werkte daar soms zes dagen per week en zag bij hen, naast al die grote partijen, ook een hele andere tak van de horeca.

Nu ik daar op sterniveau werkte begon het me toch steeds meer te kriebelen om toch maar in de horeca te blijven. Ik zocht een fulltime functie en kwam terecht bij ‘De Limonadefabriek’. Daar heb ik 1,5 jaar ontzettend veel geleerd, en mij mogen specialiseren in kazen. In het vijfde jaar van Ripasso zijn Wijnanda en Yannic getrouwd in hun eigen restaurant. Een droom die uit kwam en hopelijk een droom die nog lang mag duren.

RESERVEREN

Laat je culinair verrassen bij Ripasso in Terheijden.

Nieuwsbrief