Moerdijkseweg 10
4844 PD Terheijden
076-593 12 97

Over Ripasso

Restaurant Ripasso, landelijk gelegen in de polder van Terheijden, op slechts een steenworp afstand van Breda, Oosterhout en Zevenbergen. Ons restaurant is landelijk, maar modern ingericht. Romantisch is wellicht bijna het juiste woord. 

De naam Ripasso roept wellicht wat vragen bij u op. De naam is afkomstig van een prachtige wijn uit Italië. De wijn wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde druiven. Van de eerste persing maken ze het prachtige, maar kostbare, Amarone. Ripasso is de naam voor het proces waarbij ze normaal gevinificeerde Valpolicella wijn langs de schillen van Amarone wordt geleidt, letterlijk dus 'opnieuw passeren'. In die schillen bevinden zich namelijk nog wat van de stoffen die de Amarone zijn diepe geur en krachtige smaak geeft. Bovendien zijn de schillen nog niet volledig uitgegist, waardoor er een soort van refermentatie optreedt en dus wat extra alcohol aan de wijn toevoegt.

De naam Ripasso hebben wij gekozen, vanwege het karakter van de wijn. Het heeft wel de luxe, de charme en de warmte van de Amarone, maar is door de toevoeging van normaal gevinificeerde Valpolicella wijn wel wat toegankelijker. Iets dat wij met ons restaurant graag willen uitstralen. Wel met het oog op compleet en luxe uit eten, maar met de toegankelijkheid die voor iedereen is weggelegd.

Onze kaart is creatief en culinair, maar vooral opgebouwd uit de allerlekkerste producten die het seizoen te bieden heeft. Laat u een avond lang verrassen met één van onze uitgebreide verrassingsmenu's of kies voor de culinaire gerechten van onze à la carte.

Tijdens de zomermaanden bent u van harte welkom om op ons terras te genieten van een lunch. We beschikken over een zonnig terras op het zuiden en een prachtig tuinterras op het westen, waar u ook 's avonds prima kunt toeven van een diner. In onze lunchkaart vindt u ons lunchmenu, maar ook verscheidene sandwiches en lunchgerechten. Topper uit onze kaart is wellicht het Plateau Ripasso: een plateau vol met lekkernijen. Kies er ook gerust een glas Ripasso bij. Op reservering is het natuurlijk ook mogelijk om te genieten van een uitgebreide lunch uit onze grote kaart.

Ons restaurant beschikt over een eigen parkeerplaats met plaats voor ongeveer 20 auto's. U kunt er gratis parkeren. Verder hebben wij een invalidentoilet en is er wifi beschikbaar.

Indien u nog andere vragen heeft over ons restaurant, schroom niet om te bellen of een email te sturen. Wij staan u graag te woord.

Tot ziens in onze parel,

Yannic van den Broek & Wijnanda de Bie
Eigenaren van Restaurant Ripasso

Over Ripasso