Moerdijkseweg 10
4844 PD Terheijden
076-593 12 97

Wijnmakersdiner 13 oktober 2017

Gepost op 17-08-2017

Alweer de 4e editie! Wat een succes! Dit najaar verwelkomen wij Olivier Ramé van wijnhuis Les Plos uit Cabardès.

In 2009 nam Olivier het stokje over van zijn schoonvader Alain Maurel. Meneer Maurel was één van de eerste wijnmakers in de regio die echt op zoek ging om de wijngaarden te verbeteren, en richtte de aangekochte wijngaard helemaal opnieuw in. Hij deed dat als één van de eerste in de regio, en daarom kreeg hij al snel de ondersteuning van het lokale Ministerie van Landbouw! 8 jaar geleden nam Olivier het werk van zijn schoonvader over en maakt sindsdien heerlijke wijnen onder verschillende namen!

'Les Plos' is één van de namen van het wijnhuis van Olivier en zijn schoonvader, dat het tweede grootste wijnhuis is van Cabardès. Dit gebied ligt op zo'n km afstand van de stad Carcassons. De streek geniet van een gecombineerd klimaat. Het zachte mediterraanse en het koele Atlantische. De wind komt daardoor doorgaans uit Oost of West. De zuiden winden worden afgeschermd door de Pyreneeën. De bodem bestaat daar vooral uit kalksteen, welke fungeert als spons en zo het gevallen water opneemt en lang vasthoudt. Ook is de wijnbouw duurzaam, en heeft daardoor het Terra-Vitis label gekregen!

Speciaal voor het diner selecteren wij wederom 5 wijnen van Oliver Ramé en maken wij daar weer de heerlijkste gerechten bij! Genieten van het wijnmakersdiner kan op vrijdag 13 oktober 2017! Reserveren kan al, wees op tijd, want vol is echt weer vol (wij serveren geen diner op het terras ;) ). Graag vernemen we bij de reservering of u iets niet mag (intolerantie of allergie) of niet lekker vindt. Tijdens het diner kunnen wij niks meer aanpassen! U bent van harte welkom tussen 19.00 en 19.15. Rond 19.30 uur starten we met het diner!

Kosten voor het diner zijn € 67,50 per persoon. Dit is inclusief een 4 gangen diner, 5 bijpassende wijnen, tafelwater en koffieservies. Uiteraard is er weer een mogelijkheid om de wijnen te bestellen :)

Om alvast in de stemming te komen: https://vimeo.com/139116630